تالار گفتگوی مشاغل برتر
خوش آمدید! برای فعال سازی امکانات لطفا ورود یا ثبت نام.

توجه

Icon
Error

neda.aghadadi Offline
#1 ارسال شده : 1398/11/12 02:24:08 ب.ظ
neda.aghadadi

رتبه: Newbie

گروه ها: Registered
ارسالها: 1
مکان: تهران

سینوس پیلونیدال sinus pilonidal و یا پیلونیدال کیست pilonidal cyst خوانده می شود. سینوس مویی نوعی بیماری پوستی است و از آنجایی که نیاز به تخلیه و جراحی دارد، درمان آن مانند درمان هموروئید و درمان بواسیر مربوط به متخصص جراحی عمومی می شود. بیماری سینوس خوشخیم محسو می‌شود و ارتباطی با سرطان ندارد. کیست پایین کمر را عده ای با نام سرطان کیست مویی می‌شناسند که اشتباه است. زیرا مطلقا هیچ ارتباطی با سرطان ندارد. البته این بیماری را با هموروئید و بواسیر نیز بعضی اشتباه می‌گیرند.
شما با خواندن این مقاله مطالب زیر را فرامی‌گیرید. همچنین در انتهای این مطلب تصاویر کیست مویی و فیلم جراحی کیست مویی (قبل و بعد) را می‌توانید مشاهده کنید.
علل به وجود آمدن

راه‌های جلوگیری از بروز این بیماری

علائم سینوس پیلونیدال و راه‌های تشخیص آن

روش‌های درمان کیست مویی

روش انجام عمل جراحی سینوس

عوارض کیست مویی
شما همچنین می‌توانید سوالات خود در رابطه با کیست مویی را از دکتر سعادتی بپرسید. به انتهای این مطلب مراجعه کنید و سوال خود را در قسمت نظرات عنوان کنید. دکتر سعادتی پاسخ سوالات شما را در همین صفحه خواهند داد.
با ما همراه باشید تا همه چیز در مورد بیماری سینوس پیلونیدال در پایین کمر را عنوان کنیم.
[عکس: comparison-of-pilonidal-cyst-laser-with-...8827059751]
کیست مویی چیست؟
سینوس پیلونیدال یا کیست مویی شامل یک کیسه در زیر پوست است که حاوی مو و بقایای مرده پوست است. در مراحل اولیه ممکن است برجستگی و التهاب کوچکی را احساس کنید. پس مدت زمان کوتاهی این کیست منافذی به بیرون باز می کند و شما شاهد علائم بیشتری از بروز کیست مویی خواهید بود. تا زمانی که جدار آن از بین نرود موهای زائد داخل آن رشد کرده و عفونت می‌کنند. بر اثر عدم درمان به موقع ، این ناحیه دچار آبسه و در نهایت فیستول می شود.
[عکس: GetImage-250x300.jpg?1491914810769]

علت بروز کیست مویی پایین کمر
علت بروز کیست هم می‌تواند به دلایل محیطی و عادات زندگی شخص باشد و هم می تواند زمینه وراثتی داشته باشد. افرادی که دارای پوست حساسی هستند و در عین حال پر مو و دارای موهای ضخیم هستند، بیشتر از افراد دیگر مبتلا می‌شوند. همچنین افرادی که سابقه این بیماری در خانواده آن‌ها وجود دارد باید بیشتر از افراد دیگر مراقب باشند تا به سینوس مویی مبتلا نشوند.
[عکس: images.jpg?1491914792838]
سینوس پیلونیدال را بیماری Jeep Drivers نیز می نامند. زیرا بیماری رایج رانندگان جیپ در زمان جنگ جهانی بوده است. این افراد به دلیل نشستن طولانی بر روی صندلی سخت جیپ به این بیماری مبتلا می شدند.

[عکس: %D9%85%D9%88%DB%8C%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%...5647092198]

علایم و تشخیص کیست مویی پایین کمر
همانطور که ذکر شد این عارضه پوستی در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و اگر سابقه این بیماری را در خانواده دارید بیشتر حساس باشید. در صورتی که برجستگی و حالت غیر طبیعی و تورم در پایین کمر احساس کردید سریعا به یک متخصص جراحی مراجعه کنید تا از عدم وجود خطر مطمئن شوید.
در مراحل پیشرفته تر ، سوراخ یا منفذهای ریزی در ناحیه مشاهده می کنید.
در صورتی که عفونت کند ترشحات چرکی و بوی بدی را احساس خواهید کرد.
فیستول و آبسه می تواند همزمان با کیست مویی ایجاد شود
کیست مویی در پایین کمر ممکن است عمقی به اندازه یک سانتی متر و یا بیشتر داشته باشد که در ویزیت اولیه نمی توان اندازه دقیق آن را تشخیص داد. تشخیص قطعی و اطمینان از میزان اندازه و ناحیه منتشره با ام آر ای و یا عکس رنگی به خوبی امکان پذیر است.
تشخیص افتراقی کیست مویی پایین کمر
ممکن است کیست با تراتوم اشتباه گرفته شود. به همین منظور تشخیص افتراقی کیست درموئید از تراتوم بسیار مهم است. زمانی که به یک متخصص جراحی عمومی مراجعه می کنید اگر تشخیص را بر تراتوم بگذارد شما را به یک انکولوژیست معرفی می کند. در این مواقع تراتوم باید کاملا تخلیه گردد و روند درمان ، متفاوت خواهد بود.
[عکس: photo_2017-04-17_11-27-00.jpg?1492856326930]

پیشگیری از کیست مویی یا سینوس پیلونیدال
اگر موهای ضخیمی دارید و مدت طولانی هم می‌نشینید حتما نکات زیر را رعایت کنید تا دچار سینوس پیلونیدال پایین کمر نشوید:
تمیز نگه داشتن ناحیه

اجتناب از نشستن های طولانی

عاری کردن ناحیه از مو به خصوص حذف موهای زائد توسط لیزر

جا به جایی کل زخم از خط وسط ، زیرا عود همیشه در خط وسط روی می دهد

پایه فلپ باید شکاف وسطی جدید باشد بنابراین موها به راحتی آنجا جمع نمی شوند.

اگر شغل نشسته دارید دقت کنید هر ۳۰ دقیقه بایستید و نشیمنگاه نرم انتخاب کنید

موهای زائد ناحیه را از بین ببرید. (لیزر موهای زائد گزینه مناسبی برای این امر است)

از پوشیدن لباس های تنگ و پلاستیکی اجتناب کنید

وزن خود را کم کنید و رژیم غذایی مناسب داشته باشید
توجه داشته باشید طبق مقاله های خارجی ریشه کن کردن کیست مویی با عمل جراحی غیر ممکن است.
[عکس: %D9%85%D9%88%DB%8C%DB%8C.jpg%D8%B4.jpg?1491914670249]
روش های درمان کیست مویی پایین کمر
اصل درمان کیست بر روی تخلیه و از بین بردن جدار است. اگر بیمار مبتلا به این عارضه همراه با بیماری های دیگری مثل آبسه مراجعه کند روند درمان بدین شکل است که ابتدا آبسه تخلیه می شود سپس عمل اصلی آغاز می شود.
در برخی موارد با تخلیه اولیه آبسه علائم سینوس پیلونیدال از بین خواهد رفت.

در برخی موارد پزشک تشخیص می دهد که بیمار یک دوره آنتی بیوتیک مصرف کند و به بعد از آرام شدن التهاب ناحیه اقدام به جراحی و تخلیه نماید.
پیشنهاد می کنم عمل جراحی کیست مویی را به موقع انجام دهید تا دچار عوارض عدم درمان آن مثل فیستول نشوید.

برای درمان سینوس پیلونیدال راه‌های زیادی گفته می‌شود. در ادامه هر کدام از این روش‌های درمانی را به صورت مختصر توضیح می‌دهیم.
۱. درمان سینوس پیلونیدال با لیزر
لیزر ، بهترین روش درمان کیست است. لیزر کیست مویی به دو روش زیر انجام می‌شود.
لیزر درمانی با لیزر کم توان

کیستکتومی با لیزر پر توان
در روش لیزر درمانی که روش کم تهاجمی است فیبر لیزر از سوراخ یا سوراخ های کوچکی به داخل جدار کیست رانده می شود و جدار را از بین می برد. پرشک داروهای مورد نیاز را تجویز می کند و بدون این که زخم باز شده باشد یا بخیه زده شود بسته باقی خواهد ماند.

در روش کیستکتومی یا عمل جراحی برداشتن بافت حاوی کیست مویی با لیزر پر توان ابتدا زخم باز می شود. با ظرافت زیادی جراحی انجام می شود و بدون این که به بافت سالم اطراف آسیبی برسد کیست برداشته می شود و بقایای مرده کاملا با لیزر تمیز می شود.
انتهای عمل بسته به مهارت و تجربه پزشک به دو روش انجام می شود:
زخم باز گذاشته می شود و بیمار حداقل تا ۲ ماه بعد از عمل نیاز به مراقبت شدید از پانسمان دارد
زخم توسط متخصص جراحی و لیزر ماهر و با تجربه بسته می شود و بیمار تنها یک شب استراحت می کند. در روش جراحی و لیزر به روش بسته دیگر خبری از پانسمان و مراقبت های سخت و طاقت فرسا از زخم نیست.
۲. درمان کیست مویی بدون جراحی
همان‌طور که گفتیم مسلما مطمئن‌ترین روش برای درمان سینوس پیلونیدال جراحی است. اما در صورتی که هنوز کیست عفونت نکرده باشد و خیلی کوچک باشد از درمان خانگی کیست مویی می‌توان استفاده کرد. لازم به تذکر است که درمان خانگی و بدون جراحی روش مطمئنی نیست اما می‌تواند تاثیر گذار باشد. روش‌هایی که در ادامه مطرح شده می‌تواند تا حدی از بروز سینوس پیلونیدال جلوگیری کند.
آب
نوشیدن ۸ تا ۹ لیوان آب سموم و مواد زائد بدن را رفع می‌کند. همان‌طور که می‌دانید یکی از علل بروز کیست مویی یبوست است. مصرف کافی آب مانبع بروز یبوست می‌شود.
فیبر
میوه‌ها و سبزیجات بهترین منبع فیبر هستند. پس آن‌ها را حتما در رژیم غذایی خود جا دهید.
روغن درخت چای
از خواص این روغن می‌توان به کاهش عفونت و التهاب اشاره کرد. می‌توانید روزانه مقدار کمی از این روغن را با گوش پاک روی کیست خود قرار دهید. پس از ۳۰ دقیقه با آب ولرم شست و شو کنید. روغن درخت چای به عمق پوست نفوذ می‌کند و بافت‌های آسیب دیده و تخریب شده را ترمیم می‌کند.
سیر
سیر از دیرباز به عنوان از بین برنده عفونت و خواص ضد قارچی آن معروف است. می‌توانید یک حبه سیر را له کنید و روی کیست خود قرار دهید. روی آن گاز بپوشانید. پس از ۱۰ دقیقه با آب سرد یشویید و خشک کنید.
روغن کرچک
شاید بتوان موثرترین روش درمان خانگی کیست مویی را استفاده از این روغن دانست. روغن کرچک دارای خواص ضد التهاب است. استفاده از روغن کرچک روند درمان را سریع تر می‌کند.
زردچوبه
زردچوبه برای تسکین درد شماست. همچنین می‌تواند موجب کاهش عفونت‌های کیست نیز بشود. ترکیب زرد چوبه با آب، شیر یا چای را روی کیست خود بمالید و پس از چند دقیقه بشویید.
آلوئه‌ورا
آلوئه‌ورا دارای خواص تسکین درد و التهابات است. ژل داخل برگ این گیاه خاصیت آنتی باکتریال قوی دارد. این ژل را به آرامی به محل کیست خود بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه بشویید.
عسل
این ماده یک ضد التهاب و ضد عفونی کننده ی بسیار قوی است که می تواند برای کاهش علائم سینوس پیلونیدال بسیار مفید باشد . برای نتیجه ی بهتر می توانید روزانه کمی عسل را با یک فنجان آب گرم ترکیب کرده و میل کنید . همچنین می توانید عسل را به صورت مستقیم بر روی کیست خود بمالید تا جذب شود . موم زنبور عسل ذوب شده هم اگر بر روی کیست مویی خود قرار دهید بسیار مفید است .
کمپرس آب گرم
برای تسکین درد از کمپرس آب گرم استفاده کنید. برای این کار از کیسه آب گرم استفاده کنید. یا می‌توانید یک دستمال تمیز را با آب گرم خیس کنید و روی کیست خود قرار بدهید.
۳. درمان کیست مویی با دارو
همان‌طور که گفته شد، شدت بیماری سینوس می‌تواند متفاوت باشد. این میزان را پزشک تشخیص می‌دهد پس از قبل از استفاده از هر نوع دارو حتما با پزشک مشورت کنید. پزشک متخصص می‌تواند شدت بیماری شما را تشخیص دهد و مسیر درمانی شما را مشخص می‌کند.
۴. درمان کیست مویی با طب سنتی
همان‌طور که می‌دانید طب سنتی یک نوع روش درمانی است. این روش درمانی برای مسائل مختلف راه‌حل‌های خاص خود را دارد. صحبت در مورد روش‌های آن در حوزه تخصص کلینیک ما نیست و بهتر است برای کسب اطلاعات در این زمینه با متخصص مربوط به طب سنتی مشورت شود.
عمل جراحی و هزینه عمل کیست مویی
در قسمت درمان کیست مویی با لیزر در مورد روش انجام این جراحی توضیح داده ایم. روش جراحی با لیزر بهتر از سایر روش‌های جراحی است. برای اطلاع از هزینه عمل جراحی کیست مویی نیز می‌توانید به کلینیک مراجعه کنید و پس از معاینه شدن متوجه وضعیت بیماری خود بشوید.
عکس‌ کیست مویی
در این قسمت بعضی از تصاویر کیست مویی آورده شده است. در صورتی که نمی‌توانید بیماری خور راتشخیص دهید، می‌توانید عکس سینوس پیلونیدال کمر را ببینید.

ویرایش بوسیله کاربر 1398/11/12 02:27:33 ب.ظ  | دلیل ویرایش: مشخص نشده است

تبلیغات
iranceram20 Offline
#2 ارسال شده : 1398/12/19 03:01:41 ب.ظ
iranceram20

رتبه: Newbie

گروه ها: Registered
ارسالها: 9

صفحات اختصاصي مرتبط با اين پست
کاربرانی که در حال مشاهده تالار هستند
Guest (2)
جهش به تالار  
شما مجاز به ارسال مطلب در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این تالار نمی باشید.


این صفحه در مدت زمان 0.163 ثانیه ایجاد شد.
بک لینک: کراتین مو در کرج , مرکز تخصصی کراتین مو در کرج , احیا و صافی مو در کرج , بوتاکس مو در کرج , پروتئین مو در کرج , خدمات آرایش دائم در کرج , وکس صورت و ابرو در کرج , کاشت ناخن در کرج , طراحی حرفه ای مانیکور و پدیکور در کرج , قالب سازی پلاستیک , خدمات قالب سازی پلاستیک , تزریق پلاستیک , خدمات تزریق پلاستیک , تزریق قالب سازی پلاستیک , ساخت قالب تزریق پلاستیک , طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک , طراحی وب سایت , سئوی وب سایت