نماشویی اصطلاحی است که برای شست شوی نمای ساختمان استفاده میشود،امروزه با وجود الاینده های موجود در هوا ،دود و گرد و غبار و همچنین کاهش کیفیت نمای سنگ ساختمان ها و کدر شدن در گذر زمان، لزوم شست شوی دوره ای نمای ساختمان ها در کلان شهرها احساس میشود.
در بسیاری از ساختمان های نوساز نیز مشاهده میشود بعد از پایان پروژه عمرانی ،نما چهره ی زشت و ناپسندی به خود میگیرد و دلیل آن باقی ماندن سیمان در هنگام سنگ کاری است و در این هنگام بهترین کار استفاده از نماشویی است تا زیبایی و جذابیت را به ساختمان بازگرداند.
یکی از مزایای مهم نماشویی ترمیم سنگ نمای ساختمان است که ترک خورده ویا در طول سالها از بین رفته است.
یکی از عمده مشکلاتی که در صورت به تعویق انداختن نماشویی دوره ای رخ می دهد ریزش سنگ های نما و از بین رفتن کیفیت ان است زیرا الودگی هوا ، جرم و وجود الاینده ها باعث میشود تا سنگ ها شکننده شده و با گذر زمان هزینه ترمیم افزایش یابد.
انواع نماشویی و روند کار
به طور کلی نماشویی با دستگاه سندبلاست(واتر سندبلاست)،واتر جت و…انجام میشود و افراد با توجه به وضعیت ساختمان از روش های زیر برای نماشویی استفاده می کنند:
استفاده از داربست برای شستن نما
به کارگیری طناب در نماشویی
استفاده از کمربند محافظ
لازم به ذکر است که نماشویی یکی از سخت ترین کارهای دنیاست زیرا علاوه بر حساسیت کار، تجربه و احتیاط لازمه کار است و افرادی که عملیات نماشویی را انجام می دهند باید دارای تخصص باشند.
در روش های که ذکر شد،استفاده از داربست امنیت بالاتری نسبت به دو روش فوق دارد زیرا علاوه بر تکیه گاهی که داربست ایجاد می کند یک کمربند محافظ نیز به کار گرفته می شود تا تعادل به وسیله کمربند حفظ شود.
روش های
شست شوی نمادر نماشویی سه روش به کار گرفته میشود که به اختصار توضیح خواهیم داد:
در روش اول شست شو با اب انجام میشود زیرا جرم و کثیفی زیادی وجود ندارد و با استفاده از اب، نما زیبایی خود را به دست می اورد.
در روش بعدی استفاده از اب و سیلیس است که لکه ها و جرم های سخت را با ان شست شو می کنند.
روش سوم که کارایی ان برای از بین بردن ماسه شسته و تمیزی گرانیت و برخی از سنگ ها می باشد ودر ان از اسید استفاده میشود و در اصطلاح به ان اسیدشویی می گویند.