تصفیه فاضلابانواع دستگاه تصفیه آب
در صورتی که بخواهیم به صورت مختصر به برخی از متداول ترین دستگاه های تصفیه آب اشاره کنیم ؛ می توانیم انواع زیر را معرفی نماییم :
1 – تصفیه آب با فیلتر شنی :
این دستگاه برای کاهش مواد معلق و نهایتاً تقلیل کدورت آب کاربرد دارد .
کاربرد این دستگاه برای تصفیه آب خروجی از چاه ها رودخانه ها ، ورودی منازل و تصفیه استخر می باشد .
به دلیل وجود سیلیس در دانه بندی های مختلف ، مواد معلق خروجی از این فیلترها در حدود 500 میکرون خواهد بود .
لایه بندی این سیلیس ها که دارای خلوص بالا نیز می باشند از دانه بندی 12 تا 5/0 میلی متر است در هر فیلتر ، بسته به اندازه ی آن ریخته خواهد شد .
2 – تصفیه آب با سختی گیر
الف – سختی گیر رزینی
سختی گیر با استفاده از رزین تبادل یونی وظیفه ی کاهش سختی را به عهده دارد . این رزین ها ، با شستشو با آب نمک مجدداً احیا گشته و در چرخه ی مجدد سرویس قرار می گیرد .
سختی گیرها وظیفه ی کاهش کربنات ها و بی کربنات های کلسیم و منیزیم را دارا هستند . از آن جا که در رزین تبادل یونی ، مقدار کلسیم و منیزیم جذب و به ازای آن سدیم آزاد می شود میزان کل مواد جامد محلول در آب ( TDS) کاهش نمی یابد .
بنابراین کاربرد این دستگاه می بایست طبق نظر مشاور و بر اساس شرایط طرح صورت پذیرد .
ب – سختی گیر مغناطیسی
در این روش با اعمال میدان مغناطیسی بالا ، یون های موجود در آب از هم تفکیک می گردند . عدم ترکیب یون های کربنات و بی کربنات با یون های کلسیم و منیزیم رسوبی را تشکیل نخواهد داد و چه بسا رسوب های قبلی را هم نرم کرده و از مسیر خارج می سازد .
ج – سختی گیر الکترونیکی
در این روش با پیچیدن سیم به دور لوله ، فرکانس تحریک یون کلسیم را به آب درون لوله ، القا می کنند و این یون تمایل تشکیل رسوب را از دست خواهد داد .
در این روش گرفتن سختی از آب مطرح نیست بلکه آب را به صورت شرطی شده در می آورند که ترسیب نکند .
به همین دلیل ؛ زمان تاثیر پذیری این شرایط نیز محدود می باشد و ممکن است آب در جریان های متلاطم و توربولانت ، این خاصیت را از دست بدهد .
استفاده از این دستگاه برای سایز های کم و مسیر های کوتاه تر می باشد .