موسیقی کودک(ارف) چیست
در قدم بعد حرکت های ایمایی بابدن، حرکتهای خلاق و البته حرکات موزون را به صورت گروهی یاد می گیرند. همراهی همزمان جزییات توضیح داده شده با سازهای مربوط، گام بعدی آموزش اساتید است.
در این میان کودکان با اسامی نت ها و شکل الفبایی آن ها، شکل نتها (گرد و سیاه و سفید وچنگ و…) مفهوم میزان و خط میزان، دیکته ریتم ، کلید سل و خط موسیقی ،جایگاه نتها در خط موسیقی، میزانهای ساده و ترکیبی، مفهوم دیز وبمل، رقصهای سه ضربی و چهار ضربی، سازشناسی(معرفی سازهای ایرانی و جهانی )، آمادگی برای اجرا و نواختن فلوت ریکوردر آشنا می شوند و به راحتی آنها را می آموزند.
همچنین ما اعتقاد داریم آموزش اجرای موسیقی کودکان در جمع و هم نوازی با سایر سازها تاثیر مثبتی بر احساس لذت کودک گذاشته و مقدمه ای برای بالا بردن اعتماد به نفس او برای نواختن و خواندن آهنگهای دلخواه بین خانواده و دوستان است.
آموزش موسیقی کودکان از چه سنی امکان پذیر است؟
محققان دانشگاه برکلی معتقدند سن مناسب اموزش موسیقی به کودکان برای شروع موسیقی 2 سال تا 3/5 سال بوده و سن شروع نواختن سازهای ابتدایی از 3/5 سال تا 5 سال بوده و سن شروع نواختن سازهای جدی از 5 سال به بالا می باشد.
کلاسهای گروه سنی 2 تا 3/5 سال معمولاً فقط جنبه آشنایی با موسیقی دارد و جنبه آموزشی نداد. حتی بسیاری از دانشمندان معتقدند که آشنایی کودک با موسیقی از دوران بارداری مادر نیز می تواند آغاز گردد. آموزشگاه موسیقی ریتم آوا از سن 3/5 به بالا برای دوره های آموزشی پذیرش میکند.
ایا کلاس موسیقی برای کودکان خوب است؟
بسیاری از اساتید موسیقی معتقد هستند که اگر فرزند خود را زودتر از آنچه لازم است به کلاسهای موسیقی کودکان بفرستید ممکن است، استعداد موسیقی آنها را برای همیشه کور کنید.
کودک ممکن است در صورت برخورد با دشواری های فراگیری ساز نا امید شود و اعتماد بنفس خود را برای مدت زیادی از دست دهد، این امر می تواند برای او در سایر زمینه های زندگی از جمله مدرسه نیز مضر باشد. بسیاری از کودکانی که در سنین زیر ۸ سال به کلاسهای آموزش موسیقی جدی فرستاده می شوند دچار چنین مشکلاتی خواهند.
۱) اگر از زیر ۸ سال می خواهید موسیقی را وارد زندگی فرزند خود بکنید، فلوت ریکوردر بهترین انتخاب است. تجربه نشان داده است از زمانی که کودک انگشتان خود را با اختیار به حرکت در می آورد، می تواند هنرآموز فلوت باشد.
۲) برعکس مورد اول پیانو را باید زمانی شروع کرد که کودک حد اقل بتواند در حالت ایستاده به کلاویه ها تسلط نسبی داشته باشد و قدرت فیزیکی آن برای فشار دادن کلاویه ها کافی باشد.
۳) سازهای زهی از خانواده ویلن معمولا" از سن شش سالگی زودتر شروع نمی شوند، ضمن اینکه یقینا" باید با سازهایی در ابعاد کوچکتر مثل یک هشتم یا یک چهارم آموزش را آغاز کرد.
۴) سازهای بادی بجز فلوت ، ریکوردر معمولا" هنگامی شروع می شوند که دندانهای اصلی کودک رشد کرده باشند و کودک قدرت کافی برای دمیدن در ساز را دارا باشد. همچنین چون این سازها کمتر در ابعاد کوچکتر موجود هستند باید دقت کرد که آیا وضعیت فیزیکی کودک توانایی اجرای ساز را دارد یا خیر.
ritmava